Een nieuwe start als DTP-er geeft uitdagingen. Hard werken om de mega uitgebreide programma’s als Adobe Illustrator, Indesign en Photoshop een beetje te doorgronden en de banen liggen niet voor het oprapen, zeker niet als starter.

Virtual Assistant

Tot ik iemand hoorde vertellen over de term VA. Virtual Assistant.. of gewoon in het Nederlands, Virtueel Assistent. Iemand die ondernemers ondersteunt door middel van het uit handen nemen van taken en randzaken waar ze zelf niet aan toe komen of niet zo leuk vinden, zodat de ondernemer zich kan richten op het ondernemen! Enkele voorbeelden hiervan zijn het bij houden van administratie, nieuwsbrieven versturen, agendabeheer, social media content maken en inplannen of websites bouwen en bijhouden. En dat alles zoveel mogelijk online en vanuit huis.
Er is daardoor voor de ondernemer meer ruimte voor rust, groei en meer tijd voor hobby’s, familie, vrienden… En toen gingen er bij mij wat radertjes draaien.. Wat als IK eens als virtual assistant start? Vanuit huis, mijn eigen takenpakket gaan bepalen, mijn opgedane kennis van DTP gaan toepassen, flexibiliteit. Alles leek wel samen te komen!

Mijn eigen onderneming WORKFLOORonline

En ik ben er vol overtuiging in gedoken, ondanks dat onzekerheid en angst soms op de deur klopten. Heel anders dan mijn werk op het laboratorium, maar dit is mijn kans, nu is het moment!
Wat heb ik nodig voor mijn eigen bedrijf? Waar moet ik overal aan denken, wat komt er bij kijken om als zzp-er te starten? Veel en veel meer dan ik in eerste instantie dacht, maar zo leuk ook weer om nieuwe dingen aan te pakken en te ontdekken!
De opleiding bij VASchool heeft mij geholpen om een goede basis te leggen voor mijn onderneming, kennis te maken met vele handige (online) tools en helder te krijgen wat ik kan aanbieden en voor wie ik wil gaan werken!
Door het inslaan van andere wegen, heb ik ontzettend veel geleerd, leer ik nog steeds elke dag en sta ik open voor nieuwe kennis en mogelijkheden!
Aan de slag als Virtual Assistant!

WORKFLOORonline is van start! Get on the floor!

VAschool_badge

Heb jij taken die je graag zou willen uitbesteden?

Neem vrijblijvend contact op zodat we samen jouw wensen kunnen bespreken.