Een duidelijke en overzichtelijke website levert je meer klanten op. Bezoekers van je website willen snel zien wat je te bieden hebt en informatie moet makkelijk te vinden zijn. Op deze manier blijft hij langer op je website, wat de kans vergroot dat hij ook daadwerkelijk overgaat tot kopen. 

Onderstaande tips helpen daarbij :

Belangrijk voor een heldere website is rust. Een drukke pagina met veel verschillende kleuren, vorm en lettertypes zorgt ervoor dat we geen focus hebben en niet weten waar te kijken. Terwijl je juist wil dat de bezoekers zich op bepaalde informatie richten. Zorg dus voor consequent gebruik van kleuren en lettertypes, maak niet te lange teksten, maar splits ze bijvoorbeeld op en gebruik tussenkopjes en genoeg witruimtes.

Zorg dat snel duidelijk is wat je de bezoeker te bieden hebt. Benoem het probleem wat de bezoeker ervaart en hoe jij voor de oplossing kan zorgen. En benoem wat jouw meerwaarde is, wat jouw bedrijf uniek maakt.

Gebruik aansprekende en goede beelden. Het gebruik van beelden in combinatie met je tekst is noodzakelijk om de pagina minder stijf en overzichtelijker te maken. Tevens kan beeld soms zoveel meer zeggen dan woorden, zodat de boodschap die je wil overbrengen ook beter blijft hangen. Zorg wel voor een goede structuur en plak de beelden niet zomaar willekeurig ergens tussen.

Voor een duidelijke structuur is ook een goed menu nodig. Bezoekers zijn vaak doelgericht en willen snel informatie kunnen vinden. Het liefst blijft het menu ook steeds in beeld.

Zorg dat je contact gegevens makkelijk beschikbaar zijn en zet ze ook al op je homepage. Bezoekers haken af als ze te lang moeten zoeken naar je gegevens. Nodig ze bijvoorbeeld door middel van een knop met call to action uit om contact op te nemen!

Denk dus goed na over je website en probeer vanuit je bezoeker te denken. Hoe duidelijk en makkelijker te website werkt, des te langer bezoekers zullen blijven en interesse tonen. Doe er je voordeel mee!

Floortje pc

Heb jij taken die je graag zou willen uitbesteden?

Neem vrijblijvend contact op zodat we samen jouw wensen kunnen bespreken.